Restauratie / Schilder Antwerpen

Het uitzicht van een gebouw moet er goed blijven uitzien. Vervuiling wordt meestal gevolgd door een verslechtering van de integriteit. Door weer en wind, plantengroei,… kan de situatie namelijk snel verergeren. Een renovatie heeft dus niet alleen een esthetische waarde!

BN Renovatie biedt volgende diensten aan voor de renovatie van uw woning:

Foto van een huis met mooie gerenoveerde gevelSchilderwerken Antwerpen

Indien de te verfrissen muren in erg goede staat zijn of indien het gaat om nieuw gepleisterde muren, volstaat het te schilderen met een kwalitatieve verflaag, aangepast aan de ondergrond en de omstandigheden. Kies BN Renovatie als schilder indien u een perfecte afwerking wenst voor uw woning in Antwerpen. Schilderwerken is een van de belangrijkste activiteiten van BN Renovatie.

Gevelrenovatie Antwerpen

Bij licht tot matig beschadigde gevels, problemen met vochtbeheersing of gevels die verouderd zijn volstaat een normale gevelrenovatie. Dit houdt meestal een reiniging van de gevel in gevolgd door een nieuwe afwerkingslaag.

Restauratie van gevels

Indien de schade ver gevorderd is moet er overgegaan tot een restauratie van de gevel. Dit houdt in het herstellen van barsten, oud voegwerk verwijderd wordt, look vervangen, reparaties aan metselwerk, vervangen van vochtwerende structuren (lood,…), vervangen van dorpels en vensterbanken, plaatsen van nieuwe ramen, nieuwe verankeringen en wapening, impregneren en verzegelen van de structuren,… BN Renovatie  voert restauraties uit in gans Antwerpen.

Reiniging van gevels

Is uw gevel vervuild door de invloed van regen, mos, algen,…? Een grondige reiniging van de gevel gaat verder verval tegen en uw huis ziet er als nieuw uit. Achteraf kunnen wij een coating aanbrengen die de invloed van de elementen sterk tegengaat.

Zandstralen van gevels

Voor het prepareren van uw gevel voor schilderwerken of bepleistering is het zandstralen absoluut aangewezen, al gaan wij steeds na of de gebruikte steensoort geschikt is hiervoor. Afbladerende verf en aanslag worden snel verwijderd.

Voegwerken

Voegwerk heeft zowel een functionele als esthetische functie. Wij kappen of slijpen bestaande beschadigde voegen uit en plaatsen nieuwe voegen. Laat uw voegen niet verouderen en wees er tijdig bij indien het voegwerk begint af te brokkelen, voor u het weet is het te laat en lopen de kosten enorm hoop op om de structurele integriteit van uw muur te waarborgen.

Restauratie van mouluren

Gevels van herenhuizen, ‘klassieke’ interieurs maar ook moderne bouwwerken zijn vaak voorzien van ornamenten. Deze mouluren werden vaak gezet in een vrij broos en snel beschadigd materiaal. Zowel binnen als buiten kunnen wij herstelwerken uitvoeren en een coating aanbrengen om de mouluren te beschermen tegen weer en wind.

Kaleiwerken

Kalei is een eeuwenoude kleurtechniek die een verdere evolutie is van het vroegere kalken van huizen. Kalei is een mix van rivierzand, krijt, kalk en pigment. Deze beschermt de gevel tegen de invloeden van water. Kalei sluit de gevel echter niet volledig af, wat goed is voor de onderliggende steen. De techniek is aan een terugkomst bezig gezien ze uiterst milieuvriendelijk is, en wordt nu ook vaak voor interieurs gebruikt.

Bepleisteren

Ideaal voor een volledig nieuw uitzicht van uw gevel is om deze te voorzien van een bepleistering. Een oude (beschadigde) muur of een bakstenen gevel kan zo volledig effen worden gemaakt, zodat deze er volledig nieuw en / of strak modern uitziet. U kan kiezen voor een gekleurde bepleistering of deze achteraf laten voorzien van een verflaag.

Isolatiewerken

Je gevel isoleren en afwerken kan op verschillende manieren. Isoleren van buitenmuren is altijd een beetje dubbel winnen, enerzijds bespaar je op je energiekosten en anderzijds zal je woning er weer als nieuw uitzien

 

Contacteer ons voor een gratis bestek op maat voor uw renovatie in Antwerpen.